MACE våben

Du er her: Frontier 8 / Udstyrsliste / MACE våben

Se evt. også: MACE panser, MACE hærenhed

M184 Heavy Combat Rifle, Repeating – Codename: “Adrian Carton”, slang: “Ripjohn”

Standard stormriffel til WDA’s MACE enheder. M184 blev designet udelukkende med MACE soldater for øje, og egner sig derfor ikke til brug af soldater uden exoskeletter, bl.a. grundet en vægt på 30kg i ladt tilstand. M184 er beregnet til at få tæsk af dens omgivelser, og det siges at den første serie af disse aldrende rifler stadig er i tjeneste.

M184 skyder med 7.62×64mm ammunition, hvilket er et overordentligt slagkraftigt projektil. Grundet M184’s massive vægt kan den fulde skudkadence på 15 skud/sek holdes i lange byger, uden voldsomt tab af præcision. Heraf kælenavnet “Ripjohn”. Som standard er riflen udstyret med et 100-skuds magasin med fjederoptræk, så projektilerne overføres til våbnet pålideligt.

Riflen kommer som standard med et 3x zoom fast teleskopsigte, laser afstandsmåler og et 25×70mm affyringsmodul under løbet, der kan affyre forskellige typer specialammunition, som skal lades individuelt.

At bruge Fast-Draw (ammo) på 25×70mm affyringsmodulet kræver seperat fast-draw skill.

M194 Heavy Combat Rifle, Precision – Codename: “Yitzhak Rabin”, slang: “Bloody Mary”

En forlænget version af M184 med integreret lyddæmper. Derudover er skudkammeret blevet produceret med højere kvalitetskrav, for at sikre præcision og en smule ekstra slagkraft. Ved semi-automatisk indstilling bevæger kammerets mekaniske dele sig ikke før skuddet har forladt løbet, hvilket sikrer den sidste smule ekstra kraft og præcision, men større rekyl. Nyere modeller har installeret en gauss post-accelerator i løbet, der accelererer projektilet til endnu større hastigheder. Grundet det lange løb accelereres projektilet til overlydshastighed i et dertil indrettet kammer i riflen – derved minimeres lyden af at affyre ammunition med fuld slagkraft.

Riflen kommer som standard med 16x zoom variabelt teleskopsigte, laser afstandsmåler og ballistisk computer. M194 kommer ikke med et 25×70mm affyringsodul under løbet, som standard.

M285 Heavy Combat Cannon, Suppression – Codename: “George Patton”, slang: “Patsy”

Et 20×110mm autokanon-monster. Kan med en ladt vægt på 150kg ikke affyres af almindelige tropper. Rekylets spidsbelastning er på over 400kg, hvilket ville brække knogler på en ubeskyttet bruger. Den langsomme skudkadence på 8 skud/sek mere end opvejes af de eksplosive projektiler, der bruges som standard. Autokanonen er bygget til at absorbere rekyl, hvilket præcisionen lider under. Magasinet indeholder 50 skud.

Autokanonen er en udfordring at affyre stående selv for MACE enheder. MACE tunge skytter har derfor installeret et støtte-system, der kan lette opgaven. Autokanonen kan affyres stående med rimelige resultater ved semi-automatisk affyring.

Autokanonen kommer som standard med 3x zoom fast teleskopsigte, laser afstandsmåler og ekstra ammunitions-port, så næste magasin kan lades selv under affyring af det forrige.

M1002 Special Payload And Nullifier Cannon – Codename: “Winston Churchill”, slang: “SPANC

Et alternativ til raketstyr brugt af MACE Forces. Den enorme riffel giver effektivt set en MACE Unit muligheden for at affyre skud beregnet til små kampvogne. Riflen kræver en fast position og tager nogen tid at forberede til intens skydning, men den store kaliber udretter kollosale skader. Brug af riflen er ikke særligt udbredt, men er igang med at blive udrullet som almindeligt udstyr. Det tager dog tid, siden riflens rekyl kompensations-system er dyrt og besværligt at producere.

Riflen affyrer kaliber 45 × 350mm specialiseret ammunition. Typisk anvendes en række høj-eksplosive ladninger.

Riflen kommer med 8x zoom variabelt teleskopsigte, ballistisk computer samt optiske ID systemer for at genkende mål og svage punkter.

Spilregler

M184 Heavy Combat Rifle, Repeating
Damage Accuracy Recoil Rate of Fire Shots ST Bulk Weight
Main weapon 7d+2 pi 5+1 2 15 100+1(3) 25 -5 60/5
25 × 70mm launcher Spec. 4+1 3 3 1(2) - - 8/2
M194 Heavy Combat Rifle, Precision
Damage Accuracy Recoil Rate of Fire Shots ST Bulk Weight
8d+2 pi 6+4 (+1 if semi-automatic) 2 15 100+1(3) 28 -6 65/5
M285 Heavy Combat Cannon, Suppression
Damage Accuracy Recoil Rate of Fire Shots ST Bulk Weight
5d×3 pi++
+4d cr ex
3+1 2 8 50+1(3) 50 -6 250/30
M1002 Special Payload And Nullifier Cannon
Damage Accuracy Recoil Rate of Fire Shots ST Bulk Weight
6d×4 (10) cr inc
+6d cr ex
5+3 4 3 5+1(5) 50 -6 180/60

MACE våben

WDA: Mod Verdens Begyndelse TheMorten