MACE panser

Du er her: Frontier 8 / Udstyrsliste / MACE panser

Se evt. også: MACE våben, MACE hærenhed

Marine

Mk. 10 MACE Unit Hardsuit – Codename: “Stonehenge”, slang: “Spaceboy”

En heldækkende, hermetisk lukket panserdragt. Baseret på astronauter’s rumdragter, men med tilføjet ferro-keramisk hårdpanser, der i begrænset omfang er selv-reparerende. Selv-reparation opnåes ved at pumpe en silikone-baseret gele ud gennem huller i overfladen, hvor det størkner ved kontakt med en række forskellige gasser (bl.a. den ilt, som dragten indeholder). Reparationen er lokal og ikke egnet til at være permanent. Efter tung beskydning anbefales det derfor, at det ferro-keramiske panser udskiftes—til det formål er panseret konstrueret i “moduler”, der kan udskiftes manuelt i felten.

Dragten er et stykke højteknologisk isenkram, med en fuld suite af informationsystemer og 2048-bit kryptering med skiftende krypteringsnøgle hvert 20. sekund. Brugeren styrer systemerne via AR1-kontroller på begge håndled. Mk. 10 indeholder følgende informationssystemer:

  • 3D Heads-Up-Display (HUD).
  • Nattesyn (lysforstærkning, eller med indbygget infrarød lampe).
  • Varmesyn.
  • Kraftige projektører.
  • Data-radio synkroniseret med gruppen, kan kommunikere med visse stationer i lavt kredsløb.
  • Retningsbestemte mikrofoner og surround-system i hjelmen.
  • Squad-awareness, der viser koordinaterne og omridsene af allierede.
  • Weapon Infolink, som konstant informerer om tilstanden af soldatens våben, bl.a. ammunition og afstand til målet.

Panseret er derudover udstyret med servomotorer i alle led, svarende til et kraftigt exoskelet, der forøger brugerens styrke mange gange. Desuden støtter servomotorerne dragtens egen vægt, så brugeren ikke reelt skal bare på den massive vægt omkring 1 ton.

Dragten bruger en deuterium-baseret flash-fusion kerne som energikilde. Den indbyggede super-kondensator holder til ca. 3 dages hård brug (max ydelse), eller 1 uges brug ved energibesparelse (halv ydelse).

1 (Augmented Reality – nye detaljer projiceres på nethinden så det ligner de er til stede i verden. I dette tilfælde projiceres en 3D-interface til hvert håndled, som brugeren kan interagere med.)

Spilregler

Mk. 10 MACE Unit Hardsuit
Damage Resistance Weight Modifies Cost
80/40 vs. all types 2000 lb. (total weight)
does not influence encumbrance
+30 lifting ST
+15 striking ST
-1 Dodge (due to suit inertia)
15 mio. $

Damage Resistance: Tallet efter skråstreg indikerer “svage” dele af panseret. Tabellen nedenfor giver risikoen for at et skud rammer svagt panser, baseret på hit location. Med undtagelse af Face/Skull er risikoen 1:6 større bagfra.

Torso Arms Legs Feet Hands Face/Skull
1:6 2:6 2:6 2:6 3:6 5:6 forfra, 1:6 bagfra

MACE panser

WDA: Mod Verdens Begyndelse TheMorten