Peter Markew Novoselec

Højestadmiral for WDA

Description:

Statsborgerskab: Lozinad (tidl. Slovenien, Kroatien og Serbien)
Alder: 102

Bio:

Yngre liv relativt ukendt. Familien har ikke nogen udpræget militær historie, men består derimod af højtstående akademikere i både tekniske fag og humaniora.

Uddannet ved Sveučilište u Zagrebu (Universitetet i Zagreb) med hovedfag i international politik. Udlandsophold i American Free Republic (AFR). Slog sig efter studierne ned i AFR og arbejdede i en årrække på den Loziske ambassade i New York.

Han var en prominent figur i forbindelse med nedlæggelsen af NOTA (se længere nede) og WDA’s militære selvstyring, men kun efter opfordring fra en række gamle kontakter, der arbejdede i NOTA. At hans politiske og diplomatiske arbejde var motiveret af kontakter i militæret blev kendt af medierne men Novoselec overlevede bygen af kritik fra offentligheden. I diplomatiet synes det ikke at sløve ham; Tværtimod gjorde opmærksomheden omkring ham at han hurtigt fik en del nye kontakter – både af den gode og skyggefulde slags.

2 år efter krisen fratrådte Novoselec sin diplomatpost og forsvandt ud af offentlighedens søgelys i næsten 10 år.

Herefter dukkede han igen op, denne gang som Oberst i WDA hovedkommando. Igen var den offentlige kritik overvældende; Mange indenfor både militær og offentlighed ønskede ikke at en diplomat skiftede løbebane til militære anliggender. Kritikken forstummede efter blot 3 ugers massiv mediebevågenhed, efter at Novoselec planlagde og, med hans underordnedes hjælp, udførte en knusende manøvre mod en Slagkrydser, der var blevet overtaget af oprørere fra Jupiters måner.

Herefter var kritikken i militæret kun spredt og den offentlige kritik blev overfladisk, efterhånden som Novoselec gang på gang gennemførte opgaver, der ellers var blevet anset som fortabte eller i bedste fald ville tage årevis at løse. Kombinationen af hans talent for militært skarpsind og diplomatiske kontakter og fingerspidsfornemmelse sikrede ham talrige gange en central rolle i brændpunkter overalt i solsystemet.

I år 2663 blev Novoselec udpeget til posten som den den øverste leder, Højestadmiralen, i WDA’s militære hovedkommando. Siden da har han kun meget sjældent været i mediernes søgelys og har levet en meget tilbagetrukket men uden tvivl travl tilværelse.

Peter Markew Novoselec

WDA: Mod Verdens Begyndelse TheMorten